Peisajul in acuarela si pastel.

 "Pasiunea mea-Natura."


PEISAJE IN ACUARELA

   

„Îmi place să lucrez direct in acuarela,fara a schita in prealabil. Fiecare lucrare este o provocare pentru mine.Pun accentul pe distractie,ma bucur de combinatii de culori vibrante .Sunt fascinata de starea de spirit a naturii, de efectele atmosferice ale vremii asupra peisajului, precum și de influenta luminii soarelui.”

 „Imi place combinația de densități, opacitatea pastelului ce contrasteaza cu transparența și luminozitatea acuarelei, precum și nuanțele pastelate. Mi-am petrecut de multe ori o cantitate mai lungă de timp pe acuarele, lucrand strat cu strat. Îmi place procesul de construire a straturilor pentru a obține subtilități”.

" Mă interesează cel mai mult  lumea noastră interioară și trairile interne care sunt stimulate de experiența noastră de a fi în natură", scrie ea. "Explorarea relației dinamice dintre pamant, atmosfera și soare este de interes special. Sunt fascinata mai ales atunci când elementele și forțele naturii se combina pentru a forma apariții ciudate, cand natura este într-o continuă schimbare".

 

PEISAJE IN PASTEL

   

„Culoarea și lumina sunt punctul central al picturile mele in pastel, care evoca un curent pe bază de energie, capturat din natură, la momente uneori extreme și trecătoare,alteori linistite. Scopul meu nu este acela de a transmite o anumită scenă, ci mai degrabă de a înregistra condițiile atmosferice și de lumina. Eu nu sunt un observator detașat, ci mai degrabă un participant care-si exprima sentimentele profunde. Ma fascineaza sa surprind imagini din acel moment cand soarele intra incet in spatele unor dealuri,sau cand la rasarit iese timid si se inalta spre cer. Sentimentul de a fi martorul frumuseţii nesfârşite e copleşitor, iar gândul că eşti o mica parte din natura ,te va face să uiţi de toate problemele mărunte.In acelasi timp iti doresti mai mult ca orice sa fii in armonie cu mediul inconjurator si cu tine insuti.De aceea nu este de mirare ca frumusetea peisajului ma fascineaza la nesfârșit.”

"Cerul este partea cea mai emoțională a peisajului pentru mine. Sunt atrasa de un sentiment de spațiu deschis." spune GC

„Ca un scriitor care compune o poezie, culorile sunt cuvintele mele.”

„Da, îmi place lumina in pictura , mai ales aceea din zori și amurg, dar e mai mult decât atât. Este vorba despre culoare și sentiment. Pictez frumusețea simpla și încerc sa obțin un sentiment. Eu o fac cu culoarea. Culoarea este instrumentul meu, dragostea mea și fericirea mea”.

 

"Temele principale ale peisajelor  sunt :campurile cu flori puternic colorate,campurile verzi si dealurile,cerul,soarele,padurile si copacii".

 

"Pictura mea doresc sa creeaze emotie,fiind o pictura vie.Prin cromatica folosita de mine pictura da nastere unor sentimente si stari emotionale complexe".